Da li je vaše lice u redu nakon što ste dugo nosili masku?

- Jul 29, 2020-

Zbog epidemije maske su odjednom postale zvjezdan predmet koji se mora koristiti kod kuće kako bi se spasili životi, a povratkom posla vrijeme maski u pripravnosti postaje sve duže i duže. Kad idemo na posao i putujemo na posao, možda ćemo pola dana nositi maske!

Međutim, dugotrajno nošenje nije samo neugodno, već uzrokuje i neke GG; nuspojave GG; kao što je GG; maska ​​za lice GG; zbog čega hiljade djevojaka škrguću zubima! ! !

Pa, šta je lice s maskom? Kako spriječiti i riješiti masku lica?

Jednostavno rečeno, to su problemi s kožom nastali dugotrajnim nošenjem maske, poput akni, alergija, crvenila, svrbeža i tako dalje.

Ali na kraju, svi nose maske za različito vrijeme i vrste maski, pa će simptomi i težina biti različiti. Uobičajeni simptomi su sljedeća dva.

01

Udubljenje i slomljena koža na licu

Razlog:

Mehanička oštećenja uzrokovana pritiskom i trenjem na kožnom tkivu usljed dugotrajnog nošenja maske. Uobičajeni dijelovi su jagodične kosti, obrazi, iza ušiju koji su u dodiru s trakama maske, i nosni most koji je u dodiru s dijelom za oblikovanje maske&# 39.

Rješenje:

1. Nosite masku odgovarajuće elastičnosti. Za nemedicinske radnike, medicinske maske za jednokratno korištenje obično se nose tijekom izlaganja niskom riziku. Maske koje se ne pričvršćuju za uši, poput maski sa remenom, također mogu smanjiti trenje i pritisak na kožu iza ušiju.

2. Vrijeme nošenja ne smije biti predugo. Ako sanitarni uvjeti dopuštaju, skinite masku za 2 do 3 sata ili promijenite položaj maske kako biste smanjili lokalni pritisak.

3. Prije nošenja, možete lokalno nanijeti omekšivač kako biste smanjili iritaciju kože uzrokovanu trenjem ruba maske.

4. Fuchun prašak nanijet na slomljenu kožu može smanjiti otok i ublažiti bol te ubrzati zacjeljivanje rane na slomljenoj koži.

02

Osjetljiva koža, česte akne, peckanje

Akne su kronična upalna bolest kože lojnih žlijezda folikula dlake. Ima mitesere, papule, pustule, čvorove, apscese, ciste i ožiljke i druga oštećenja. Obično se javlja na licu, prsima i leđima. Pojava akni povezana je s androgenim korteksom. Povećana sekrecija, hiperkeratoza epitela u ustima folikula dlake, Propionibacterium acnes i nasljedstvo povezani su u određenoj mjeri, a javlja se uglavnom kod mladića i žena u dobi od 15 do 30 godina. Šteta se uglavnom javlja na licu, posebno na čelu i obrazima. praćen grudima, leđima i ramenima. Distribuiraju se simetrično i često prate prelijevanje sebuma.

Razlog:

1. Materijali za maske, kao što su netkane tkanine, metalne kopče, gumice, itd., Mogu izazvati alergije, kontaktni dermatitis ili akne za mali broj ljudi.

2. Korištenje nekvalitetnih maski, lažnih i inferiornih materijala mogu potaknuti alergije na koži kada se nose.

3. Nosi se već duže vrijeme, ili je kožna barijera oštećena pretjeranim čišćenjem, a vlaga u maski lako može razmnožavati bakterije, što može uzrokovati crvenilo kože, svrbež itd.

Rješenje:

1. Pri odabiru maske, obratite pažnju na odabir uobičajene i sigurne maske koju ćete nositi i zamijenite je kad je mokra

2. Liječenje lijekovima. Dermatolozi kažu da su akne česta bolest kože. Zbog različitih uzroka akni, slijepo liječenje može uzrokovati lezije kože lica, ožiljke od akni, jamice, akne, pigmentaciju i grubu kožu. Stoga je potreban profesionalni i standardizirani tretman.