Kako razlikovati prednju i zadnju stranu maske

- Jul 29, 2020-

Maske su vrsta zaštitnog alata koji igra ulogu filtriranja. Korištenje maski ima dobar zaštitni učinak na ljude. Općenito, višeslojni uređaj za filtriranje koristi se u maskama za filtriranje zagađenih plinova i sitnih čestica u zraku. , Kako bismo bolje zaštitili respiratorni trakt ljudi&# 39, učinimo tijelo ljudi&# 39 sigurnijim i zdravijim, što takođe čini upotrebu maski važnijom. Pa kako razlikovati prednju i zadnju stranu maske? Dozvolite mi da vas sve naučim u nastavku.

1. Medicinska maska

1. Pogledajte boju

Generalno, prednja strana (prema van) medicinskih maski je tamnije boje, a naličje (prema van) je svjetlije ili bijele boje. Kada se nosi, tamnija strana je okrenuta prema van, a svjetlija boja je strana koja dodiruje lice.

2. Pogledajte nabor

Lice medicinske maske s naborom okrenutim prema dolje je prednja strana (prema van), a lice s naborom okrenutim prema gore je naličje (prema van).

3. Pogledajte metalnu traku kopče za nos

Pored razlikovanja prednje i stražnje strane medicinskih maski, potrebno je razlikovati i gornji i donji dio. Kraj metalne trake sa kopčom za nos (relativno je tvrda vodoravna traka kad se dodirne rukom) okrenut je prema gore, i obrnuto.

Dva, maska ​​N95

1. Pogledajte neravnu površinu

Kada se otvori maska ​​N95, konveksna strana je prednja strana (okrenuta prema van), a udubljena strana je naličje (okrenuta prema unutra).

2. Pogledajte metalnu traku kopče za nos

U poređenju sa relativno skrivenim metalnim trakama nosača za medicinske maske, metalne trake nosača maske N95 su uglavnom izložene. Vidljivo je da je strana metalne trake kopče za nos prednja strana, a strana metalne trake okrenuta prema gore.

3. Pogledajte orijentaciju trake za glavu

Traka za glavu maske N95 nalazi se sprijeda (okrenuta prema van), a traka za glavu pritisnut će uz rub maske kada se nosi.

Nakon čitanja gornjeg opisa, vjerujem da su svi razumjeli kako razlikovati prednju i stražnju stranu maske. Svi moraju nositi masku pravilne orijentacije i metode, tako da maska ​​može biti blizu lica, efikasnije blokirati bakterije i viruse i pružiti nam bolji učinak filtriranja.

Tri jednokratne maske

1. Pogledajte boju

Tamnija strana jednokratne maske je prednja strana, a prednja strana treba je okrenuti prema van kada je nosite, dok je svijetla strana stražnja strana koja će direktno dodirivati ​​lice.

2. Pogledajte metalnu šipku

Maska se može razlikovati po metalnoj traci maske. Općenito, strana metalne trake na vrhu i izbočena prema van okrenuta je prema van.

3. Pogledajte nabor

Na maski će biti mnogo nabora, nabor okrenut prema dolje uglavnom je vanjski sloj, a nabor okrenut prema gore je unutarnji sloj.

4. Navoj

U normalnim okolnostima, strana bijele ravne maske s koncem je spolja, naprotiv, strana bez niti je obrnuta strana.

5. Glatkoća

Zbog funkcije blokiranja vode, vanjska površina maske je uglavnom glatka, a unutarnji sloj uglavnom je napravljen od materijala s dobrom propusnošću zraka, koji je blizu kože, što je dobro za disanje, nježniji je i ugodno.

Nakon što sam pročitao gornji uvod, vjerujem da su svi razumjeli kako razlikovati prednju i stražnju stranu maske. Svi moraju nositi masku pravilne orijentacije i metode, tako da maska ​​može biti blizu lica, efikasnije blokirati bakterije i viruse i pružiti nam bolji učinak filtriranja.