Bijela knjiga protiv epidemije: Troškove liječenja COVID-19 u potpunosti snosi država

- Jun 08, 2020-

Bijela knjiga protiv epidemije: Troškove liječenja COVID-19 u potpunosti snosi država


GG quot; Epidemija COVID-19 glavna je javnozdravstvena opasnost koja se dogodila od osnivanja Nove Kine, a najbrže se širi, najširi raspon infekcija i najteže je sprečavanje i kontrola." Dana 7,&"Combat COVID - 19 Bijela knjiga o Kinskoj akciji za epidemiološku situaciju (u daljnjem tekstu GG" Bijela knjiga&") na ovaj način definira epidemiološku situaciju. . Od zatvaranja Wuhana do kuće cijelog naroda, od kliničkog liječenja do istraživanja i razvoja vakcina ... Ovaj rat koji je blokirao epidemiju postigao je početne rezultate, ali otkrio je i probleme na polju javnog zdravstva. Tokom dva zasjedanja ove godine izgrađen je sistem upravljanja u javnom zdravstvu u hitnim slučajevima. Stavljanje u prvi plan, sustavi ranog upozoravanja i praćenja, upravljanje agencijama za kontrolu bolesti i javnozdravstvenim propisima postat će glavni prioriteti za sljedeće nedostatke.


Trošak po glavi stanovnika 23, 000 yuana


GG "White Paper GG"; pokazuje da je od 24: 00 maja 31, {{{{6}}}}, stopa izlečenja COVID-19 bila 94. {{{ {8}}}}%, a stopa smrtnosti je bila 5. 6%.


Konkretno, 31 provincije, autonomne regije, opštine koje su direktno pod centralnom vladom i Xinjiang proizvodni i građevinski korpus prijavili su ukupno 83, 017 potvrđenih slučajeva, ukupno {{3} }, 307 otpušteni slučajevi i ukupno 4, 634 smrtnih slučajeva.


GG quot; Od izbijanja provincije Hubei uspešno je izlečeno više od 3, 000 pacijenata COVID-19 starijih od {3}} i 7 starijih od {5}} godina. Mnogi teško bolesni stariji pacijenti spašeni su s linije smrti." Ukazala je Bijela knjiga.


Iza visoke stope lečenja stoje visoki troškovi lečenja. Prema&"White Paper GG", od maja 31, medicinski troškovi po glavi stanovnika dijagnosticiranih pacijenata širom zemlje iznosili su oko {1}}, 000 yuana, a ukupni medicinski troškovi su bili jednako visoki. 1. 35 milijardu juana.


Vrijedno je napomenuti da je cijena liječenja teških bolesnika mnogo veća od one obične.&"; Trošak liječenja po stanovniku za kritično bolesne pacijente prelazi 150, 000 yuana, a troškovi liječenja za neke kritično bolesne pacijente su stotine tisuća yuana ili čak milioni."&"White Paper GG"; istaknuo. Među njima, 70-godišnjeg muškarca koji boluje od COVID-19, lečenje košta gotovo {5}}. 5 milion juana.


Za izvor troškova,&"White Paper GG"; za opisivanje koristi sedam riječi: sve snosi država.


GG "White Paper GG"; pokazuje da su od maja 31 svi nivoi finansija širom zemlje izdvojili 162. 4 milijardu juana za sredstva za sprečavanje i kontrolu epidemije. Naime, za medicinske troškove koje imaju pacijenti COVID-19 (uključujući dijagnosticirane i sumnjive pacijente), nakon osnovnog zdravstvenog osiguranja, osiguranja kritičnih bolesti, medicinske pomoći itd. Plaćaju se u skladu s propisima, osobni teret subvencionirat će se financijskim ; Akontaciju plaća medicinsko osiguranje na mjestu liječenja. Kako bi se osiguralo da medicinske ustanove ne brinu o proračunskim ograničenjima, Nacionalni zavod za zdravstveno osiguranje ranije je izjavio da odjel za medicinsko osiguranje pravodobno usklađuje ukupne pokazatelje proračuna određenih medicinskih ustanova za liječenje, odvojeno navodi povezane zdravstvene troškove, a ne zauzimaju ukupne budžetske pokazatelje u godini.


GG quot; U stvari, za siromašne ili one koji nemaju mogućnost plaćanja, posebno hitne službe, naše javne bolnice su ih također prvo obradile. Međutim, u slučaju epidemija velikih razmjera moramo se osloniti na financijske subvencije i vlada će izuzeti medicinsko osiguranje. Svi troškovi." Xue Di, profesorica na školi za javno zdravstvo Univerziteta Fudan, rekla je u intervjuu sa novinarom Pekinškog komercijalnog dnevnika.